Hallinnon kehittämistyöryhmän esitystä uusista valiokunnista ja kh:sta ei hyväksytty valiokuntien jäsenmäärän osalta yksimielisesti Kuhmon kaupunginhallituksessa tiistaina. Jäsenmäärän nostamista seitsemästä 9:ään kannattivat lisäkseni muut kaup hallituksessa olevat pienten ryhmien edustajat eli Maija Inget (kd) ja Aimo Tervamäki (sd). Keskustan Pekka Heikkinen ja Matti Pääkkönen äänestivät tyhjää. Jäsenten pitäminen esitetyssä 7:ssä sai taakseen kh:n 10 jäsenestä vain viisi.

Jos esitys valiokuntien ja kauphallituksen jäsenten pitäminen 7:ssä hyväksytään nykyisen enemmistön äänin myös valtuustossa, tulevat jatkossa kaikki Keskustaa ja Perussuomalaisia pienempien ryhmien valtuutetut jäämään pelkiksi sivustaseuraajiksi. Heidän osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuutensa kahlittaisiin jo säädöksillä olemattomiksi.

Tämä ei voi olla suomalaisessa nykydemokratiassa hyväksyttävää, kun jo Kuntalaki edellyttää aivan päinvastaista.

Yhteisenä tavoitteena tulisi olla kiinnostuksen lisääminen yhteisiä asioita koskevaan päätöksentekoon ja myös tuleviin kuntavaaleihin. Nyt Kuhmon Keskusta ja Perussuomalaiset ajavat vankkureillaan kyseenalaisilla raiteilla, ja väheksyvät paikkakuntamme asukkaiden erilaisuutta ja puoluekentän monivärisyyttä.

Marja-Stiina Suihko
Kaupunginhallituksen jäsen (vihr)
Kuhmo